AFSCHEID

En dan is het voorbij … 25 heerlijke jaren op deze mooie plek. Waar vind je nog zoiets in de Randstad? Met weemoed nemen we afscheid … en met nieuwe energie en tuinlust gaan we aan de slag in Ternaard!

Afscheid

Nog ruim een week en dan is ons afscheid van De Pullenhof definitief. Afgelopen week nog maar eens een rondje door de tuin gemaakt om de lente in mij op te nemen. Deze website gaat begin april uit de lucht: de nieuwe eigenaren willen de tijd nemen om een eigen website te maken, overigens waarschijnlijk wel onder dezelfde link. Wij gaan om te beginnen verder op Facebook en binnenkort ook met een nieuwe website voor onze avonturen in Ternaard: we houden je graag op de hoogte van de ontwikkeling van onze nieuwe tuin. We zetten de samenwerking met Carrie Preston voort en hebben er enorm zin in om samen met haar van onze nieuwe plek weer iets moois te maken!

AFSCHEID

Nu ons afscheid van De Pullenhof wel heel dichtbij komt, probeer ik elke dag nog wat foto’s te maken. Ik had me voorgenomen alleHelleborus orientalis vast te leggen, maar dat gaat gezien de tijd (en het weer) waarschijnlijk niet meer lukken. Toch in het late zonnetje nog wat opnames gemaakt in de Grassentuin. Ik ga ze missen!

Moonlightborders

De moonlightborders zijn 12 maanden per jaar mooi. Zeker met de vroege start van het voorjaar. Vanaf februari bloeien de sleutelbloemen en de sneeuwklokjes. Stachyurus praecox (Staartaar) begint ook op stoom te komen en ik zie hier en daar het blauw van de Scilla.

Gele Kornoelje

Cornus mas … een ondergewaardeerde topper. Wát een schoonheid in de vroege lente! Ik neem graag voor lief dat deze struik in de andere jaargetijden een onopvallende en bescheiden plek op de achtergrond inneemt.

(ON)BEKENDE SCHONEN

Steeds meer kleur in de tuin! Van beide bollen weet ik niet welke soort het is, dus: wie het weet, stuur even een berichtje. Vooral van de krokus zou ik er wel meer willen hebben. Dank!

Update: inmiddels zijn beide namen bekend – wat een geweldig medium is Facebook toch! De krokus is Crocus Chrysanthus ‘Snowbunting’ en de blauwe bloemen zijn van Scilla mischtschenkoana ‘Tubergeniana’. Dank voor alle suggesties!